Смяна на старите плочки в банята

Снимка на плочки

Къртене на плочки в баня

От много време замисляте да смените старите плочки в банята, но до момента поради една или друга причина все сте отлагали тази затруднена и неприятна дейност. Но ето вече сте се решили да осъществите ремонта и каните майстор – фаянсаджия, който да Ви помогне да обновите вашата баня. Но за жалост майстора категорично отхвърля да изкърти старите плочки и Ви препоръчва да налепите новите директно върху старите такива. Ами сега? Какво да предприемете ?

 1. Принципно е допустимо да се лепят нови плочки върху стари такива, но се уверете, че старите плочки са здрави и не бият на кухо, иначе рискувате да имате доста проблеми за в бъдеще, което в същото време ще Ви коства много нерви и доста парични средства.
 2. Нашият съвет е да изкъртите старите и след това да сложите новите плочки. Да, вярно е, че ако се заемете с това сега, ще Ви струва повече от планирания бюджет, но поне за в бъдеще няма да имате тревоги и проблеми.

Кой ще изкърти банята?

Но ето, че идва и др. проблем: кой ще изкърти банята? По-добре е да разчитате на някоя фирма, занимаваща се с къртене или на някой къртач, защото къртенето е много мъчен и трудоемък процес, който изисква голям професионализъм , наличност на инструменти и много сръчност и нерви. Още повече, че при къртенето съществува голяма опасност да спукате някоя тръба или да засегнете ел. инсталация. Също така при къртенето се натрупват обилно количество строителни отпадъци, които е редно да бъдат почистени и извозени до някое законно за целта сметище. Сега на българския пазар има много фирми, които извършват комплексни услуги – кърти, чисти и извозва.
След като свърши процеса на къртене ще е необходимо да се изравнят пода и стените (поне в повечето случаи е така) и да се изгради нова замазка. След извършването на всички тези работи , то може да кажем, че вече имате подготвен терен и остава само да се залепят новите плочки, които ще направят вашата баня още по-красива и приветлива.

В това видео ще видите как се лепят плочки в банята…

Сподели!

Вижте още...

 • 76
  Ремонт в дома Човек и добре да си живее в София, все някога му се налага да направи ремонт на дома си. В идеалният случай, по време на този ремонт, той трябва да е извън работните помещения. Това е изключително важно, ако в предвидените подобрения е включено и къртене на…
  Tags: на, и, да, се, в, е
 • 73
  Един разговор в чата  стана повод на много шеги и закачки, съвети и подкрепа по приятелски.  Тази година,  малко след Великден, като на шега тръгна една идея  във форума, от което се сътвори нов, здрав приятелски кръг…  Но да започна  отначало. Баче Кольо, зевзек, пристрастен производител на собствено вино и…
  Tags: и, се, да, на, е
 • 73
  Ето, че дойде така дългочаканата топла и приятна пролет, която ни зарежда с добро и весело настроение. Но както знаем, пролетта е сезона и на ремонтите. Ако сте решили да освежите вашата баня или изцяло да е подмените, то сега е точния момент. Кои са важните стъпки при ремонта и…
  Tags: и, да, на, е, се, в

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *