Как да си направим площадка с павета

Павираната кръгла площадка от тъмен гранит е прекрасна идея. Тя привлича погледите и създава изящна визия в градината. Ако и вие се крайно решени да притежавате такава, то добра идея е започнете от самото начало.

stones-850067_1280Почистете двора и мястото, където ще изграждате такава площадка. Необходими ще са ви размери в порядъка на 4,5 м., а това е и напълно достатъчно пространство за разполагане на кръга масичка с четири стола или две лежанки. Потърсете фирма по изнасяне на строителни материали за бърза помощ и адекватна намеса преди старта на проекта.

Създава се оптичен ефект. Рамката на площадката се определя от големината на избраните павета. Благодарение на тях тя изглежда още по-голяма или по-приветлива. Кръглата площадка от черен гранит е част от японска градина, чиито вид и цветове пасват отлично на камъка. Освен от паваж тя може да бъде направена от материали, каквито са дърво, камък, тухли, бетон, метал. Ако преди това се налага да се отстрани старата такава, то с къртене замазка нещата могат да са по-лесни. В случаи, че сте избрали този вариант, квадратните гранитен блокчета изискват и определена големина. Такава варира между 9 х 9  и 11 х 11 см. външните са още по-големи и достигат 14 х 20 см. Предвид и, че камъните са сравнително тежки за площ от 45 м. е достатъчен един тон. Паветата се подреждат според големината си За да изглежда добре площадката, каменните блокчета трябва да се разполагат на една и съща височина. Лесно, това се постига, спазвайки инструкциите на специалисти.

Цената на камъните зависи от вида, качеството и формата, както и от начина на разстояние за превозването им.

Специалистите смятат, че въже, вместо нивелир е много по-добра идея за употреба. С такова се отбелязва височина на терасата и нещата стават по-лесно от предполагаемото.

Друга полезна идея е да се използва контрол на височината. Когато паветата се подреждат съществува опасност, без да се забележи да бъде преместено въжето, което изпълнява ролята на нивелир. За да се предотврати това в началото на всяко въже се поставят два камъка на съответната височина. Така лесно ще се забележи, ако някой от тях е на по-високо или повдига въжето над определена височина.

Повече ценни съвети за изграждането на такава площадка може да почерпите и от фирма.

Сподели!

Вижте още...

 • 10000
  В резултат от икономическата криза и вземайки предвид факти, че имотите са дългосрочна инвестиция, а банковите депозити са обложени с данъци, можем да разгледаме луксозните имоти, като отделен показател. Той е един вид спасение на по-големите спестявания.
 • 97
  Един разговор в чата  стана повод на много шеги и закачки, съвети и подкрепа по приятелски.  Тази година,  малко след Великден, като на шега тръгна една идея  във форума, от което се сътвори нов, здрав приятелски кръг…  Но да започна  отначало. Баче Кольо, зевзек, пристрастен производител на собствено вино и…
  Tags: и, се, да, за, на, от, е
 • 90
  Таванските помещения, превърнати в жилищна площ, са изключително романтични и уютни, но по отношение на интериора изискват внимателно планиране. И това е напълно нормално, предвид особеностите им – скосени тавани, множество чупки, колони или греди. Често пъти в обзавеждането на таванската площ е невъзможно с използването на стандартни мебели. Така…
  Tags: на, е, се, да, и, от, за